backImage backImage backImage backImage backImage backImage backImage backImage
backImage backImage backImage backImage backImage backImage backImage backImage
backImage backImage backImage backImage backImage backImage backImage backImage

FIA EUROPEAN AUTOCROSS CHAMPIONSHIP IN LATVIA

image

Bauskā šajās brīvdienās - Eiropas autokrosa čempionāts un rallija šovs

31.05.2024
Bauskā šajās brīvdienās - Eiropas autokrosa čempionāts un rallija šovs
 
Šajā nedēļas nogalē, 1. un 2. jūnijā, leģendārajā Bauskas autotrasē -  “Mūsa Raceland” Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms. Paralēli autokrosa profesionāļu sacensībām norisināsies arī rallija šovs, kur piedalīsies vadošie Latvijas rallija piloti, pēc vairāku gadu desmitu pārtraukuma mājas trasē arī Pēteris Neikšāns.
 
“Mūsa Raceland” trases garums ir 940m un sporta auto kustība notiek pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Trase platākajā vietā ir 22m, bet šaurākajā vietā – 15m. Skatītājiem trase ir labi pārredzama tribīnēs, tādēļ nav iespējams palaist garām svarīgākos un interesantākos momentus.
 
Buggy1600 klasē pieteikušies 23 sportisti, kur Latviju pārstāvēs – Andris Kuļikovskis. Arī jaunieši sacentīsies par katru trases centimetru, starp 10 Eiropas labākajiem arī latviete – Monta Henilāne. Trīs latviešu autosportisti pieteikuši sevi SuperBuggy klasē, starp kuriem jau labi zināmie: Ervīns Grencis, Māris Līcis un Juris Kuļikovskis. Cross Car sīvas cīņas starp 26 autosportistiem, starp kuriem gan neviens nav no Latvijas. Spēcīgākie sportisti no Čehijas, Nīderlandes, Francijas, Vācijas, Luksemburgas, Itālijas, Spānijas, Ungārijas un Baltijas valstīm.
 
Svētdien, 2. jūnijā, skatītājiem īpašs pārsteigums, cītīgākie autosporta mīļotāji zina, arī pirms 15 gadiem tas jau tika realizēts – rallija šovs. Tajā piedalīsies gan tie, kas savas profesionālās autosporta gaitas jau noslēguši, gan šobrīd vadošie piloti, ar dažādām mašīnām. Bauskas novads varēs just līdzi Neikšānu ģimenei, pēc vairāku gadu desmitiem uz starta līnijas Pēteris un turpat blakus arī Māris. Skatītāju priekam arī Ivars Vasaraudzis, Kalvis Blūms, Jurģis Meisters un Jānis Berķis.
 
“Šogad sacensībās ar lielo bagiju nebraukšu, jo tam būtu nepieciešama īpašāka sagatavošanās. Šobrīd sacensībās intensīvi piedalās mana meita. Piedalīsimies rallija šovā, kopā ar vadošajiem un bijušajiem braucējiem. Man šķiet tā ir sensācija, ka mans tēvs Pēteris brauc, redzēsim kā iekrātā pieredze, bez treniņiem palīdz,” Māris Neikšāns, titulēts Latvijas autosportists un treneris.
 
Linda Medne, Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretāre: “Šis prestižais notikums ir svētki visiem autosporta līdzjutējiem un dalībniekiem, kas ieradušies no visas Eiropas, lai piedalītos šajās aizraujošajās sacensībās. Man ir liels gods būt daļai no šī notikuma, kas ne tikai pulcē vislabākos autokrosa braucējus, bet arī veicina autosporta attīstību un popularizēšanu mūsu reģionā. Gribu izteikt īpašu pateicību visiem organizatoriem, brīvprātīgajiem, atbalstītājiem un partneriem, bez kuru smagā darba un atbalsta šīs sacensības nevarētu notikt. Pateicoties jums, mēs varēsim baudīt izcilas sacensības ar augstu organizācijas līmeni un drošību gan trasē, gan ārpus tās.”
 
Sacensību apmeklētājiem ir iespēja ne tikai vērot sacensības, bet arī servisa parkā apskatīt kā strādā komandas, mehāniķi, saņemt autogrāfus un sabildēties ar sportistiem, veidot kopīgas atmiņas un ierakstīt sevi vēsturē.
 
Motoru sports var būt bīstams! Neskatoties uz to, ka organizators veic visus iespējamos drošības un piesardzības pasākumus, motoru sportā var notikt neparedzami negadījumi. Apmeklētāji ir pilnībā atbildīgi par sevi un tiem pastāvīgi ir jāvērtē vai viņu drošība sacensību norises vietā nav apdraudēta, lūdzam nelīst zem nožogotajām lentēm, un neapiet norises vietu caur neatļautām vietām.
image

Eiropas autokrosa čempionātā šogad rekordliels dalībnieku skaits

24.05.2024

Tradicionāli, leģendārajā Bauskas autokrosa trasē “Mūsa Raceland” būs Eiropas autokrosa čempionāts – šogad tur tiek organizēts otrais posms. Jau 1.-2. jūnijā uz starta līnijas stāsies rekordliels sacensību dalībnieku skaits, kas cīnīsies par uzvaru. Īpašs pārsteigums skatītājiem: rallija šovs ar labi zināmiem autosportistiem.
Read
See older posts
Biedrība "RAC.LV" ir noslēgusi 17.05.2023. līgumu Nr. SKV-TL-2023/47 ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par atbalsta saņemšanu pasākuma "Starptautiskās konkurētspējas veicināšana" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds eu